Foto; Peter Hendriks
Foto; Peter Hendriks

Zingen houdt je jong

Algemeen

Foto: Peter Hendriks

BEEK - Het Sankt Cäcilienchor uit Wyler start het nieuwe seizoen haar repetities met nieuwe prachtige composities van de Italiaanse componist en priester Marco Frisina en de Russische componist en bisschop van de Russisch orthodoxe kerk, Hilarion Alfeyew.

Het biedt mensen die graag in een koor zouden willen zingen nu dé gelegenheid om een nieuwe start te maken en mee te groeien in het koor. Koorleden krijgen alle liederen, begeleid door een symfonieorkest, op cd om zich in te leven in de geweldige melodieën van de componisten. Alle stemmen worden bovendien keer op keer tijdens de repetities voorgezongen door de dirigent en daarnaast ontvangt de koorzanger ook nog en cd met daarop de voorgezongen stem.

De sfeer in het Sankt Cäcilienchor is hartelijk, gezellig en positief. Gerepeteerd wordt op de woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Pfarrheim in Wyler. Voor alle duidelijkheid: het koor zingt niet elke zondag in de kerk. Tot 1 januari zingt het koor op 18 september bij een herinneringsplechtigheid in Kranenburg, eind november met Christ Köning, op 10 december het Adventsconcert (met symfonieorkest) in Wyler en op 7 december het Adventsconcert (met symfonieorkest) op De Horst.

De contributie is 40 euro per jaar. Als men belangstelling heeft om zich bij het koor aan te sluiten dan is men welkom op één van de komende repetities op de woensdagavond, of kan men zich aanmelden bij de dirigent Theo Giesbers telefoon 024 3971010.

Uitgelicht

Digitale krant