Afbeelding

Natuurwandeling over De Stekkenberg en door het bos

Algemeen

Foto: Peter Pouwels

GROESBEEK - Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) houdt in 2016 in het kader van de naamsverandering Groesbeek in Berg en Dal in elk kerkdorp een ommetje. Elk kerkdorp wordt op een eigen wijze voor het voetlicht gebracht.

Dit kan zijn op natuur- of cultuurgebied, bijzondere gebouwen, een bijzondere historie of bijzondere (oud)bewoners. De natuurgidsen van LBG zullen deze bijzondere feiten tijdens een excursie aan de deelnemers presenteren.

Op zondag 6 november organiseert LBG een wandeling over De Stekkenberg en een deel van het Groesbeekse bos waarin zowel de cultuurhistorie als de natuur van het Groesbeekse bos aan bod komt. De route voert via Muntberg, Avonturenbos, Koekeleklef en de historische leemkuil naar het standbeeld van Det de Vuurbal. Bij deze oer-Groesbeekse natuurmens zal een verrassend presentje aan alle deelnemers worden aangeboden door LBG. Onderweg vertellen de gidsen over de Stekkenbergse natuurmens, bezembinders, bosbessenpluk, eikenhakhout en natuurlijk wat er onderweg aan natuur te zien is.

De gratis wandeling is van 14.00 tot 16.00 uur. Vertrek bij het Voorzieningenhart ‘Op de Heuvel’, Ericastraat 39 in Groesbeek. Met bus 5 vanuit Nijmegen en Groesbeek te bereiken, halte Stekkenberg, dan nog 10 minuten lopen. Bij de bushalte hangt een plattegrond.

Voor meer informatie: www.wmg-groesbeek.nl of Paul Leenders, 024 3972405.

Uitgelicht

Digitale krant