Groesbeeks Glorie verliest van koploper

GROESBEEK - Afgelopen zaterdagavond 3 december speelden de dames van Groesbeeks Glorie een uitwedstrijd bij de dames van Nijhof/Broekland. Op voorhand al een moeilijke opgave, want de dames van Broekland zijn de huidige koploper in de 1e klasse Oost, terwijl de dames van Groesbeeks Glorie met twee punten op de laatste plaats staan.

Het eerste kwartier ging de wedstrijd echter gelijk op tot er een stand van 5-5 op het scorebord stond, maar daarna kwam het kwaliteitsverschil dan toch tot uiting. Door fouten van Groesbeeks Glorie en snelle uitbraken van de dames van Broekland, konden ze in de eerste helft nog uitlopen en keken de dames van Groesbeeks Glorie in de rust tegen een 19-9 achterstand aan. In de tweede helft probeerden de dames van Groesbeeks Glorie, door hard te werken en gebruik te maken van de ruimte die in de verdediging van Broekland viel, de schade beperkt te houden. Door een aantal mooie aanvallende acties van Maud de Bruin kwamen de dames weer iets dichterbij, maar omdat ook Broekland bleef scoren, bleek het in de eerste helft gemaakte verschil te groot. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 36-25 verlies voor Groesbeeks Glorie, waar de dames van Nijhof/Broekland als verwacht toch echt een maatje te groot waren.

Volgende week zaterdag 10 december spelen de dames van Groesbeeks Glorie de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2016 tegen Overwetering DS1, om 19.00 uur in sporthal Heuvelland.