Boekbespreking in De Serre

Algemeen

GROESBEEK - Ds. Johan Dorst uit Nijmegen komt weer voor twee boekbesprekingen naar Groesbeek. Dit jaar koos hij voor de boeken waarin aan het einde van een leven wordt teruggekeken op het leven en op de tijdgeest waarin dit leven zich afspeelde; en de balans wordt opgemaakt.

Beide weer boeken die uitnodigen tot bezinning en gesprek. Het eerste boek is 'Ik kom terug' van Adriaan van Dis. Het hoofdthema van dit boek is de moeder-zoon relatie. Vaak is dat een complexe relatie, maar zeker in dit boek. Er is een grote afstand tussen zoon en moeder, maar op hoge leeftijd ontstaat er toch contact. Pas nu ontdekt de zoon wie zijn moeder eigenlijk is en wat zich allemaal in haar leven heeft afgespeeld. Dit boek is een soort verzoening tussen zoon en moeder.

Hoewel het boek een echte aanrader is, hoeft u het niet gelezen te hebben om toch een boeiende avond te hebben. Iedereen is van harte uitgenodigd op dinsdagavond 24 januari, vanaf 19.45 uur is er koffie en thee en om 20.00 uur beginnen we, in De Serre, achter de protestantse kerk in Groesbeek.

De tweede avond is op 14 februari. Dan zal het boek 'De hormoonfabriek' van Saskia Goldschmidt worden besproken.

Uitgelicht

Digitale krant