Algemeen

Wandeling voor lotgenoten Ouders van een Overleden Kind

REGIO - Wandeling voor lotgenoten Ouders van een Overleden Kind op zondagmiddag 29 januari. OOK is een vereniging en draait op een grote groep geweldige vrijwilligers. Allemaal lotgenoten die weten hoe belangrijk het is om naar je verhaal te luisteren en ervaringen uit te wisselen en met wie je op persoonlijke basis gesprekken kunt voeren.

OOK is een zelfhulporganisatie, opgericht in 1981, met ruim 1500 leden verspreid over heel Nederland. Allemaal ouders die een kind, kinderen verloren hebben. Wij helpen onszelf en elkaar bij dit immense verdriet. Herkenning, troost en perspectief vormen het uitgangspunt. Je kunt terecht met je verhaal, keer op keer. We werken samen vanuit onze 'ervaringsdeskundigheid'. Een lotgenoot heeft vaak maar een half woord nodig om jouw gevoelens te herkennen en te begrijpen. Dat tref je bij vrijwel niemand anders aan. Ondanks de gemeenschappelijke ervaring rouwt ieder van ons op haar en zijn eigen wijze. Ook (huwelijks-) partners rouwen vaak totaal verschillend om de dood van hun kind en dat geldt ook voor de andere kinderen in een gezin. Begrip voor die verschillen is van wezenlijk belang om elkaar tot steun te kunnen zijn. Er is 1-op-1 contact mogelijk, maar we bieden ook gespreksgroepen, contactavonden, lezingen, workshops en een landelijke dag. Altijd informeel en veilig. Wanneer jij er behoefte aan hebt.

"29 januari gaan we wandelen in de prachtige omgeving van het Renkums Beekdal. We ontmoeten elkaar vanaf 13.30 uur bij Landgoed De Beken van Staatsbosbeheer, Nieuwe Keijenbergseweg 174, Renkum. Graag aanmelden bij Bettie Elzenaar 06 40875275 (www.oudersoverledenkind.nl)."

Uitgelicht

Digitale krant