Afbeelding

Voorleesdagen in bibliotheken Berg en Dal

Algemeen

REGIO - Voorlezen is altijd een klein feestje én belangrijk voor de taalontwikkeling. Daarom is er tijdens de Nationale Voorleesdagen eind januari extra aandacht voor voorlezen, met leuke activiteiten in bibliotheken. Kinderen tot en met 6 jaar kunnen deze periode gratis, zonder inschrijfkosten, lid worden van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Voor steeds weer een ander mooi voorleesboek uit de collectie.

Op 4 februari geeft bekroonde actrice en auteur Ruth Bakker een voorstelling in de Bibliotheek Beek. Als het stoere meisje Loet leest ze voor uit het boek de kleine walvis. Verteltalent Ruth brengt het verhaal, zoals je van haar kent, op haar eigen(wijze), interactieve, muzikale en spontane manier. De voorstelling begint om 11.00 uur. Let op, bij de voorstelling is beperkt plaats, dus koop vooraf je kaartjes.

Natuurlijk wordt er volop voorgelezen tijdens de Nationale Voorleesdagen. Op kinderdagverblijven, scholen en in bibliotheken. In Bibliotheek Kekerdom wordt elke donderdag om 15.00 uur voorgelezen tussen de boeken, in Bibliotheek Beek elke 2e en 4e woensdag van de maand om 14.15 uur, in Bibliotheek Millingen elke 2e en 4e vrijdag van de maand om 14.00 uur. Het Peutercafé in de Bibliotheek Leuth, in samenwerking met Sociaal team Kekerdom, Leuth en Millingen gaat in op het belang van voorlezen, kersverse ouders zijn met hun peuter op 6 februari om 10.00 uur welkom voor tips en advies.

Meer lezen over de activiteiten, de abonnementsactie en binnenkort ook de leukste voorleestips? Kijk op www.obgz.nl/nationalevoorleesdagen.

Uitgelicht

Digitale krant