Afbeelding

Vriendenkring Leuth bomvol voor nieuwjaarsconcert van De Fraps en De Kéls

Algemeen

Foto: Bert Roodbeen

LEUTH - Het nieuwjaarsconcert van vorig jaar is blaaskapel De Fraps uit Leuth en de Groesbeekse zanggroep De Kèls en hun beider fans bijzonder goed bevallen, zozeer zelfs dat besloten werd om ook in 2017 weer gezamenlijk duo concert te verzorgen.


De Fraps onder leiding van dirigent Jaap van Herwaarden hebben een mooie keuze gemaakt uit hun omvangrijke repertoire met een rijke keuze aan prachtige blaasmuziek onder andere uit het Egerland en het daaraan grenzende Bohemen.

De Kèls onder leiding van Louis van de Waarsenburg hebben een keuze gemaakt uit het grote aantal liederen dat zij in de loop van de tien jaar van hun bestaan hebben ingestudeerd. Het aantal telt inmiddels meer dan honderd titels van Nederlands-, Duits- en Engelstalige evergreens uit de jaren zestig en zeventig.

Mensen, die deze jaren bewust hebben meegemaakt (her)kennen deze muziek en weten deze muziek te waarderen. Muziek waar iedereen zich weer terug voelt gaan naar een tijd, die voor hen belangrijk was of soms nog steeds is. Maar ook de jongeren weten de muziek uit de tijd van hun ouders in toenemende mate te waarderen. Met deze mix werd een bijzondere en geslaagd concert gegeven.

Uitgelicht

Digitale krant