Afbeelding

Verlichte halfvastenoptocht Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - Het belooft zaterdagavond 25 maart weer een geweldig mooi spektakel te worden in Groesbeek. Vanaf 20:11 uur trekt voor de veertiende keer een sprookjesachtige stoet van verlichte praalwagens en loopgroepen langs duizenden bezoekers door het compleet verduisterde centrum van dit carnavalsdorp bij uitstek.

Het deelnemersveld, bijna 90 groepen uit 40 verschillende dorpen met in totaal 1.750 personen, bevat alle kopstukken van alle grote optochten uit de wijde omgeving en staat dus garant voor een prachtig schouwspel. Het internationale tintje van de VHO-Groesbeek telt dit jaar een record aantal van acht deelnemers uit Duitsland.

Alle informatie over de deelnemers, hun ideeën, de route, het reglement, sponsoren, et cetera kan worden bekeken op de site vho-groesbeek.nl. Aansluitend op de optocht vindt de prijsuitreiking plaats in De Linde aan de Cranenburgsestraat, waar die avond in alle zalen een Mega Halfvasten Spektakel plaatsvindt met onder andere Q Music The Party inclusief het Foute Uur, live muziek van Pleqband, gastoptreden van Prins Niek en de Garde van de Beekse Heerlijckheden, Feestdj Ronnie Arts (Wijchen) en het dj-team van De Linde. Kijk voor alle info over dit programma op delinde.nl. Inschrijven voor deelname aan de optocht kan nog tot en met dinsdag 21 maart.

Uitgelicht

Digitale krant