Groesbeeks Glorie verliest ook laatste uitwedstrijd in eerste klasse

GROESBEEK - Afgelopen zondag speelden de dames van Groesbeeks Glorie de laatste uitwedstrijd van dit seizoen tegen OverweteringDS1. Dit beloofde een lastige wedstrijd te worden voor Groesbeek, want de dames van Overwetering zijn de koploper in de 1e klasse Oost.

De dames van Groesbeeks Glorie zijn al gedegradeerd, maar de wil was er wel om er nog een leuke wedstrijd van te maken. De eerste tien minuten van de wedstrijd begon Overwetering met een flink tempo aan de wedstrijd en had Groesbeeks Glorie het erg moeilijk. Vooral in de aanval hadden de dames van Groesbeek moeite met de 5-1 verdediging van Overwetering. Er stond dan ook snel een stand van 7-0 op het scorebord.

Daarna pakten de dames van Groesbeek het echter goed op en speelden ze zichzelf weer een beetje in de wedstrijd. Het scoren ging Overwetering toenjuist moeilijker af. Groesbeeks Glorie ging zo de rust in met een stand van 14-7. Na de rust kwam Groesbeek met goals van Joyce Liebers even onder de druk van Overwetering uit. Omdat ook Overwetering echter bleef scoren, lukte het de dames van Groesbeek niet meer om het nog spannend te maken. De wedstrijd eindigde daarmee in een 29-16 overwinning voor Overwetering. Volgende week zaterdag 1 april spelen de dames van Groesbeeks Glorie de laatste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen Artemis DS1, om 20.15 uur in sporthal Heuvelland.