Groesbeekse restaurants ontvangen Zonnebloemgasten Dinerdag de Zonnebloem

Algemeen

GROESBEEK - De Zonnebloem regio Groesbeek hoorde van allerlei afdelingen in het land: “Wat een leuk idee”. Een initiatief van Groesbeek van een tien jaar geleden. Inmiddels organiseren we het voor de achtste keer: Dinerdag Groesbeek op donderdag 11 mei. Zowel gasten van De Zonnebloem Groesbeek (slecht ter been zijnde medemensen) als ook de restaurants reageren elk jaar weer enthousiast.

De Dinerdag Groesbeek is een prima samenwerking: de restaurants stellen voor een symbolisch bedrag van 15 euro een leuk driegangendiner met een drankje samen voor de Zonnebloemgasten. De gasten zelf betalen een deel (10 euro voor eten en drankje) en de rest wordt bijgelegd door De Zonnebloem. Zo kunnen mensen die door handicap, ziekte of ouderdom slecht ter been zijn en weinig uit huis komen, toch een keer ‘uit eten’.

Geweldig dat ieder jaar weer onze restaurants meedoen: Bistro Le Steak - In Geuren en Kleuren – Puur – Santorini – Rozenhof – Konbanwa/Sionshof - De Oude Molen – Le Monde – De Locomotief - Het Broertje - Lee Ho Fook - La Vie – Dikkemik - De Verrassing – Erica - De Wolfsberg. Nieuw dit jaar ook De Spil – Gasterij het Groeske – Huis Valois. Liefst 76 gasten en begeleiders hebben zich aangemeld en worden onthaald door de 19 restaurants.

Op de dinerdag bereiken ze meestal ongeveer zestig gasten van De Zonnebloem die ‘buiten de deur’ gaan eten, dit jaar zelfs meer.

Uitgelicht

Digitale krant