Bryan Sirvania naar De Treffers

Algemeen

GROESBEEK - Talent Bryan Sirvania komende twee jaar bij De Treffers. In de wedstrijd uit bij Kozakken Boys maakte Bryan Sirvania zijn debuut. De 17-jarige linksback kwam het veld in voor de geblesseerd geraakte Jan Willem Stronks.

Bryan heeft zijn hele leven met de bal aan de voet gelopen in de F-jeugd bij sv Hatert en in de E maakte hij de overstap naar de NEC-amateurs. Hier speelde hij slechts een jaar, want de BVO NEC zag Bryan spelen en zo maakte hij de overstap van de amateurs naar de jeugdopleiding van de profs. Vanuit de o17 van NEC kwam Bryan bij De Treffers terecht als eerste jaars o19-1speler.

'Ik ben gewoon in o19-1 begonnen en op een gegeven moment mocht een aantal jongens, waaronder ik, een maand stage lopen bij het eerste. Dit ging wel goed en toen Cendrino Misidjan wegging mocht ik voor vast naar het eerste.'

'Snel gegaan' lijkt een understatement in het verhaal van Bryan Sirvania. Als je in het eerste elftal van De Treffers op Tweede Divisie niveau je debuut maakt terwijl je 17 jaar, 8 maanden, 2 weken en 5 dagen bent dan gaat het snel.
De eerste basisplaats viel te noteren in de, met 2-0 gewonnen, thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Bryan speelde in het centrum met Joris Janssen en speelde alsof hij al een bak aan ervaring had in het eerste. De rust, het zelfvertrouwen, het talent kwam naar voren door zijn eenvoud. In het huidige seizoen kwam Bryan al tot 378 minuten in het eerste elftal. Hiervan drie keer als basisspeler en zeven keer als invaller.

Als doel heeft Bryan zich gesteld om zich verder te ontwikkelen bij De Treffers en nog meer te gaan leren van de staf en spelers bij het eerste. Dat Bryan met de ontwikkeling goed op weg is, is niet alleen bij De Treffers opgevallen. 'Toen ik het hoorde was ik verrast. Ik ben er erg blij mee en zie het als een hele eer en stimulans om me nog verder te gaan ontwikkelen.'

Bryan heeft zijn contract bij De Treffers voor de komende twee jaar getekend.

Uitgelicht

Digitale krant