Afbeelding

Marktkooplieden van eerste uur in 't zonnetje gezet

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De marktkooplieden van het eerste uur van de Groesbeekse weekmarkt zijn dinsdagmorgen in verband met het 40-jarig bestaan van de markt in het zonnetje gezet.

De markt was ter gelegenheid van het robijnen jubileum feestelijk ingericht en voor de klanten was er een Rad van Avontuur. waarbij leuke prijzen en kortingsbonnen in de wacht te slepen waren. Om 09.00 uur stond wethouder Sylvia Fleuren stil bij het 40-jarig jubileum van de Groesbeekse weekmarkt. 1977 was een bijzonder jaar zo liet zij weten toen onze Jan Peters tot tweemaal toe scoorde met het Nederlands Elftal in Engeland. Ook onze eigen Bullen waren aan het doorbreken met de landelijke hit 'Aan de grens van de Duitse heuvelen' en de weekmarkt van Groesbeek was een feit.

"Na 40 jaar is de markt Groesbeek nog steeds een succes en als zij er voor gaan om Beste markt van Nederland te worden zal het college dit van harte ondersteunen", aldus Fleuren. Als de nieuwbouw van de Hema en Scapino een feit is zal het marktterrein opnieuw ingericht gaan worden wat zeer zeker ten goede zal komen aan de markt op zich daar was wethouder Fleuren van overtuigd. De vijf families die al 40 jaar op de Groesbeekse markt staan: familie Slagboom (noten en zuidvruchten), De Graaf (vis), Van Rijn (kaas), De Klein (fruit) en Hoekjan (bloemen) kregen uit handen van wethouder Fleuren een oorkonde overhandigd als dank voor hun jarenlange vertrouwen in de Groesbeekse weekmarkt.

Uitgelicht

Digitale krant