Afbeelding

Haren en snaren in concert

Algemeen

UBBERGEN -Haren en snaren in concert, genoeg om een viool zijn prachtige klanken te geven. Men kan dit beluisteren tijdens het jaarlijks terugkerende leerlingenconcert van de vioolleerlingen van Guido Jansen.

De leerlingen tussen de zeven en tweeëntwintig jaar oud hebben weer een aantal prachtige muziekstukken ingestudeerd en gaan deze al dan niet begeleidt door pianospel uitvoeren. Met geduld en plezier volgen zij wekelijks hun les bij de enthousiaste docent, zelf violist en dirigent, die hun weet te inspireren tot steeds mooier vioolspel.

Muziek van diverse componisten zal de stilte veranderen in melodieën die de toehoorder misschien wel voorgoed zullen bij blijven. De jongste van 6 jaar, speelt amper één jaar viool, doe het maar eens na met zoveel haren en snaren! Een aantal oudere spelers zal het publiek verrassen met onder andere het vioolconcert van Mozart in G en een concert voor vier violen van Vivaldi.

Het prachtige kleine witte kerkje te Ubbergen is het decor voor dit leerlingenconcert. In de pauze is er een drankje met wat hartigs gemaakt door de leerlingen. Jong en oud, iedereen is welkom op zaterdag 1 juli van 15:00 - 17:00 uur in kleine witte kerkje in Ubbergen. De toegang is een vrijwillige bijdrage.

Uitgelicht

Digitale krant