Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Dierenweitje 't Venneke onder grote belangstelling geopend

Algemeen

Foto's: Peter Hendriks /

Joop Verstraaten

GROESBEEK – Onder grote belangstelling van enkele honderden ouders, opa's en oma's met niet te vergeten de vele kinderen is donderdagmiddag om 16.00 uur het dierenweitje aan de Kerkstraat / Houtlaan officieel heropend.

Wethouder Sjaak Thijssen liet weten gezien de grote belangstelling dat het dierenweitje in Groesbeek de afgelopen vijftig jaar zijn bestaan bewezen heeft. De gehele dierenwei heeft een ware facelift gehad en het resultaat mag er zijn, aldus Thijssen. "Wij hebben er weer een fantastische beestenbende vlak bij het gemeentehuis bij gekregen mede dankzij de hulp van Pluryn en de familie van de Ven, vooral Hugo (de zoon van de grondlegger de 90-jarige Jan van de Ven, die 50 jaar geleden de eerste pony's in de dierenwei liet lopen) hij heeft gezorgd voor de nieuwe hokken."

Thijssen was blij dat we van de diensten van de familie van de Ven gebruik mogen maken. Vervolgens was het aalmoezenier Bernhard van Welzenes van de congregatie Don Bosco die vereerd was dat hij de hernieuwde dierenwei mocht inzegenen, waarbij de 90-jarige Jan van de Ven een hoofdact vervulde. Met het water uit de vijver – dat door Welzenes werd gewijd – werd de dierenwei en de dieren gezegend. Hugo van de Ven die het beheer gaat vervullen heette iedereen, die de regen getrotseerd hadden, welkom en dankte vervolgens het college, het team van Pluryn en alle medewerkers, die voor dit geweldige resultaat hebben gezorgd.

Nadat het eerste dier een pony mocht genieten in de nieuwe dierenwei was het de taak om de naam te onthullen. Dit gebeurde onder een luid applaus door Jan van de Ven, Hugo van de Ven en Sjaak Thijssen: 'Dierenweitje 't Venneke'. Alle aanwezigen kinderen kregen ter afsluiting een bon voor een gratis ijsje bij ijssalon Passione.

Uitgelicht

Digitale krant