Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het complete bouwteam trots met sleutel. (doto: Kalorama)
Het complete bouwteam trots met sleutel. (doto: Kalorama) (Foto: Kalorama )

Eerste fase nieuwbouw Kalorama klaar

BEEK - De eerste van drie nieuwe zorggebouwen die Giesbers ontwikkelt en bouwt voor Kalorama in de heuvels van Beek is klaar; 48 zorgstudio’s voor mensen met dementie. Donderdag 15 september was de feestelijke oplevering en zijn de sleutels symbolisch aan Kalorama overgedragen. Kalorama gaat het nieuwe gebouw nu inrichten waarna de bewoners er rond half november kunnen gaan wonen.

Toekomstbestendige oplossing voor huisvestingsvraagstuk. De wereld verandert. En daarmee ook de zorg en de wetgeving. Al deze veranderingen vragen om strategische wendbaarheid van Kalorama. En persoonlijke huisvesting die daarop aansluit. Met de nieuwbouw in drie fases van het verpleeghuis heeft Giesbers samen met het bouwteam voor Kalorama een toekomstbestendige, duurzame oplossing voor hun huisvestingsvraagstuk gerealiseerd.

Feestelijke dag

Het bouwteam met alle betrokken partijen waaronder  startten de dag met gebak in de bouwkeet. Na dit feestelijke moment en een rondgang door het nieuwe gebouw is de sleutel overgedragen aan Fieke van Deutekom, bestuurder van Kalorama. “We zijn ontzettend blij met de ruimte die dit nieuwe gebouw met zich meebrengt”, aldus Fieke van Deutekom.

Wonen met zorg op één van de mooiste plekken in Berg en Dal.

Kalorama legt de nadruk op comfortabel wonen met persoonsgerichte zorg. De groepswoningen zijn optimaal ingericht voor mensen met dementie. Iedere woongroep bestaat uit maximaal acht bewoners. Elke bewoner heeft een royale studio (van ongeveer dertig vierkante meter) met eigen sanitair. Iedere woongroep vormt met elkaar een huishouden. 

Meer berichten